Profipur

Profipur Árajánlatkérés
Hőszigetelés habbal
Hőszigetelés habbal Habfajták Hőszigetelés habbal Hőszigetelés habbal Hőszigetelés habbal

Hőszigetelés habbal

Hőszigetelés: az egyik legjobb befektetés

Napjaink folyamatosan visszatérő problémája az energiaárak megállíthatatlan emelkedése. Sajnos a szolgáltatók által megállapított díjak ellen nem sokat tehetünk, de létezik egy megoldás, amellyel jelentősen csökkenthető a számla végösszege.

Épületeink hőszigetelése egyre jobb befektetésnek tűnik, ha figyelembe vesszük, hogy a poliuretán habos hőszigetelés segítségével:

A számos pozitív élettani hatást és az elérhető megtakarítást figyelembe véve nem kérdéses, hogy a hőszigetelés az egyik legjobb hosszú távú befektetés.

Mi a poliuretán hab és miért ajánljuk?

A poliuretán hab egy két komponensből álló, egyenként folyékony halmazállapotú anyag kémai reakciója révén jön létre. A pur hab kiváló hőszigetelő, segítségével jelentősen csökkenthető a fűtésre és hűtésre fordított energiafelhasználás. Ideális technológia tetőterek és az épületfelújítások során végzett utólagos hőszigeteléshez.

A Spanyolországból, külön hordókban érkező két összetevőt (A-komponens: polimer, B-komponens: izocionát) transzferpumpák segítségével egy a professzionális GRACO reaktorba juttatjuk, amely az anyagokat 80 Celsius fokra hevíti, majd akár 80-100 méteres csöveken keresztül juttatja el a speciális szórópisztolyhoz melynek keverő kamrájában a komponensek egyenlő mértékben, 100:100 arányban keverednek, majd 130 bar nyomással kerülnek a felületre.

A szórást követően a hőszigetelő anyag néhány másodperc alatt 1:100 arányban habosodik, ezáltal teljesen kompakt, légmentesen záródó, jól hőszigetelő és víztaszító réteget hoz létre, amely minden apró rést és repedést elfed, elzárva a légmozgás útját.

Az így kialakuló lélegző „léggát” tökéletesen alkalmazkodik az épület minden felületéhez és annak teljes élettartama alatt szigetel. A pur hab hézag és varrat mentesen szigeteli a teljes felületet, teljes mértékben kiküszöböli a konvekciós légmozgást és egyenletes hőmérsékletet, növekvő komfortérzetet biztosít, megőrizve ezzel otthona melegét.

A poliuretán hőszigetelő hab választható vastagságban hordható fel. Hővezetési képessége pedig a piacon ismert hőszigetelő anyagok között a legalacsonyabb. (L=0,023 W/mk)

Ne hagyja tovább szökni az otthona melegét, kérjen ajánlatot most épülete hőszigetelésére!

Ajánlatkérés

Poliuretán habok

Sejtszerkezetük szerint a poliuretán hőszigetelő habok 2 fajtáját különböztethetjük meg: nyitott cellás és zárt cellás habok.

A nyitott cellás hab szórással felvitt, vízbázisú hab, amellyel rengeteg pénz takarítható meg, miközben hozzájárul egészségének megőrzéséhez is. A szórást követően 1:100 arányban táguló anyag teljes mértékben légzáró, víztaszító és hézagmenetesen hőszigetelő réteget képez.

Laza sejtszerkezetének köszönhetően fajsúlya nagyon kicsi, kifújt köbméterenként 8-10 kg, így egy nézetméteren a 15 cm vastag szigetelés súlya alig 1,5 kg.

A nyitott cellás hab kitűnő hőszigetelő és víztaszító, viszont páraáteresztő és nem vízzáró, ezért használatakor a rétegrendbe párazáró réteget kell tervezni.

Alapvető műszaki jellemzők

Jellemző Deklarált érték
Sűrűség ρv 8 ≤ kg/m3
Hővezetési tényező λD ≤ 0,038 W/mK
Páradiffúziós ellenállás μ ≥ 3
Légáramlási ellenállási tényező RS = 6,90 × 106 Pa*s/m
Tűzállóság B, s1, d0
Hőátbocsátási tényező U = 0,24
Tűzvédelem / tetőszerkezet REI 30
Tűzvédelem / falfelületek REI 45

Amennyiben víz- és hőszigetelésre is szüksége van,
ismerje meg a zárt cellás hőszigetelő habot!

A nyitott cellás hőszigetelő hab kiválóan alkalmas:

Tudjon meg többet az alkalmazási területekről!

Tetőszigetelés vagy épületfelújítás előtt áll? Kérjen árajánlatot hőszigetelésre!

Ajánlatkérés